694A0788 resdize.png
IMG_2476.JPG
 

Waarom een bike positionering?

Vaak worden er vele euro’s besteed aan de ‘perfecte’ fiets, maar wordt er niet gedacht aan de perfecte positie. Voor de ambitieuze atleet is het belangrijk om met de juiste fietsafstelling te rijden. De correcte zadelhoogte, de juiste plaatsing van de schoenplaatjes, de juiste hoogte van het stuur,etc... Met onze analyse gaan we net dat tikkeltje verder daar we naar het perfecte evenwicht te zoeken. Dit tussen comfort, stabiliteit, houding, power output kortom efficiëntie om de prestatie te optimaliseren.

Waarom Fit2fly?

Wanneer we de fietsbeweging analyseren dan vallen direct twee zaken op. Ten eerste is dit een zeer repetitieve beweging (fietsen aan 90 RPM tijdens een rit van vier uur leidt tot 21.600 herhaling van dezelfde circulaire beweging en ten tweede is dit ook een opgelegde beweging. Hieronder verstaan we dat het lichaam niet kan kiezen hoe te bewegen. Het is de fiets, en meer specifiek de pedalen in combinatie met het zadel en het stuur, die de beweging van oplegt. Met andere woorden een symmetrische en stabiele beweging van cruciaal belang om blessures te voorkomen.

IMG_2462.JPG
IMG_2477.JPG
 

Intake gesprek? 

Hier kijken we naar het verleden, maar ook vooruit, naar je volgende doel. Wat heb je al gedaan aan training, hoe lang rij je al met dezelfde fiets en heb je ooit al een positionering ondergaan? Wat ging goed en waar valt winst te boeken? Kortom, op basis van je wensen, mogelijkheden en de feiten die er liggen geven we een advies over de mogelijkheden.

Lichaamsscreening?(optioneel) 

Ieder atleet is uniek en heeft een ander bewegingspatroon. Laat dit nu het belangrijkste zijn daar je +/- 90 omw/min maakt over verschillende gewrichten met elk hun specifieke belasting. Je gaat langs bij ons Rehab Lab waar onze kiné volgende punten onder de aandacht brengt:

- Beweeglijkheid van de gewrichten (biomechanische assen/disbalans)
- Flexibiliteit van de spieren (posturaal/ventraal)
- Stabiliteit van het lichaam (efficiënte krachtoverbrenging)
- Beenlengteverschil (rugklachten, blessures)
- Voetstructuur (lengteverschil, afstelling fietsplaatsjes)

Na deze analyse wordt er al een persoonlijk advies gegeven en eventuele begeleiding hierin indien gewenst.

IMG_2441.JPG
IMG_2463.JPG
 

Positionering? 

We werken met de professionele fit bike van purely customized in combinatie met het Bioracer Motion systeem voor een professionele wieleranalyse. Deze hoog technologische innovatie is het enige systeem ter wereld dat simultaan beide kanten van de renner in kaart brengt. Dit geeft unieke inzichten in de fietsbeweging, symmetrie en stabiliteit van de atleet.

We bekijken eerst je huidige positie tijdens een dynamische sessie. Waar zit je op je zadel? Vooraan, achteraan of mooi in het midden? Welke hoeken maken je gewrichten tijdens het trappen (enkels, knieën, bekken, schouders ...)? Op die manier maken we kennis hoe je momenteel fiets en maken we je jou bewust van hoe je fietst nu. 

Daarna testen we verschillende posities uit zowel qua zadelhoogte, setback, stuurhoogte, reach etc. Dit om foutmarges te minimaliseren. Het zoeken naar een optimale positie is vaak een dynamisch proces. Bij niet getrainde atleten raden we aan om stapsgewijs naar de optimale positie te evolueren omdat het lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen. 

 

Optioneel zijn afstelling van schoenplaatjes, inlegzooltjes en zadeldrukmetingen mogelijk.

 

Nazorg? 

Omdat onze positionering filosofie heel erg focust op symmetrie en stabiliteit bestaat het bike fit rapport uit een overzichtstabel van de symmetrie en stabiliteit van de verschillende gewrichten. We bieden een grote verscheidenheid aan hoeken, afstanden en bewegingspatronen aan die belangrijk zijn bij de fietsbeweging om de afstellingen op je eigen fiets in te stellen.